Artsadmin

Skip links

  1. Skip to content
  2. Skip to main menu
  3. Skip to search

The Gatehouse

Lorrice Douglas

The Gatehouse

The scene being staged in Lorrice Douglas' forthcoming exhibition, The Gatehouse, references the attic room in which Douglas occupied as BCA's residency artist in 2007.
This piece is typical of Douglas's work in that it introduces the audience to a staged space, a facade, in which the content is a culmination of fiction and reality. 
Previously Douglas has worked with museums as a way of researching layers of constructed space. Douglas is interested in how a building or environment can embody different eras, status and uses. The interior of the attic space in which she worked as a residency artist was a strange fusion of domestic and clerical, housing piles of boxes and files amongst evidence of a once domestic setting.
Douglas perceived the room as symbolic of the transitional phase being experienced by the building itself and the arts organisation that it accommodated. Soon after the completion of Douglas's residency, BCA relocated to their new home on Bedford's High Street.
This project was supported by Esmee Fairbairn Foundation and Arts Council England, East.
Lorrice Douglas is an associate artist at Artsadmin

 

 

Date and time

29 November 2008

Please note
This is now a past event.

Venue

Bedford Creative Arts
Bedford

Top