Molecular Pools

Ackroyd & Harvey  

Molecular Pools was the outcome of Ackroyd & Harvey's residency at the William Dunn School of Pathology. Working with virologist Dr William James and his team, Ackroyd & Harvey have been undertaking research linked to molecular cell biology.
The residency, supported by an RSA Art for Architecture grant, informed design collaboration between the artists and architect Clive Guyer of Llewelyn-Davies for a courtyard garden adjacent to the School's new Edward Abraham Building. The garden touched on the work being carried out in the department and extended the design language and philosophy of the new wing into the landscape.

''It has been almost two years since Heather Ackroyd and Dan Harvey won the opportunity to re-design the Inner Court at the Sir William Dunn School of Pathology in Oxford. Since then, a neglected open space, previously occupied by a temporary building and used functionally for human traffic across the department, has been transformed into a contemplative garden, complete with benches, two interlocking slate-fringed pools, an ornamental lawn, bamboo screens, limestone and slate-flagged paths and imaginative plantings. It is almost a contemporary update of the Willow pattern - a harmonious decorative scheme that also suggests a wider cosmological iconography.''
Cultural Cultivation, Oliver Bennett

RSA Art for Architecture development grant. Commissioned by EPA. Managed by Artpoint.
Photo by the artists

Photo by the artists

Photo by the artists

Photo by the artists

Photo by the artists

Photo by the artists

This website uses cookies to ensure we give you the best experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. Find out more about our cookie policy.